404 | İzvit Haber İzvit Haber
Facebookta paylaş

SÜLEYMAN ÇALIŞKAN - ALLAH RAHMET EYLESİN


Yukarı Çağlar Köyünden Goraş Süleyman'ı lakaplı Süleyman Çalışkan, uzun yıllar su değirmenini, daha sonra kendi özel elektrili değirmenini işletti. Bunun yanında yapıcı ustalığı, hizarcılık gibi on parmağında on marifet olan bir insandı. Ölüm tarihi18.01.1996

Bir Anı

1964 yılında Yeni Caminin taştan mihrabını yaparken  Süleyman ustayı seyrediyordum. Bir taraftan da Güneyyyurtlu marangoz Eşkere caminin minberini yapıyordu. Bir yağış oldu ve o esnada Kikilerin damında radyolarının çekim gücünü artırmak için, bir nevi anten görevini gören teller geriliydi. Öyle bir şimşek çaktı ki, ondaki ışık caminin içi aşırı ışıktan görünmez oldu. Ardından müthiş bir patlama, sonrasında yıldırım düştü sesleri. Dışarıya çıktık, ölen yok dediler. Sadece "Kikilerin damındaki telleri koparmış." dediler.

1956 yılında da Kikilerin evine çok yakın olan, caminin hemen yanındaki evin önünde sakız ağacının dibinde tavuklarına yem veren Durmuş Memedi'ini de yıldırım çarpmış ve rahmetli olmuştu. caminin yanındaki yerleşim yerinin birden yükseltisinin artması yıldırım olayına zemin hazırladığı ihtimali yüksektir.

Durmuş Memedi'nin ölümünden sonra onun adına caminin bulunduğu yerdeki bahçe camiye bağışlanmıştı. Durmuşların evlerinin bulunduğu alanın tümü 1928-1929 yıllarında Elci Alisi adlı bir vatandaştan alınmış, 1930-1931 yıllarında ev yapılmıştır. 

Hiç yorum yok:

| Copyright © 2001 İzvit Haber
Yönetim
rekmobi_23424212482.html