404 | İzvit Haber İzvit Haber
Facebookta paylaş

TOROSLARIN YUKARISI ERMENEK


Güzel bir kitap, (İZVİTLİM) Durmuş Ali ÖZBEK yazmış, bu ikinci kitabı, kapağında olduğu gibi içi de buram buram Ermenek kokuyor.

Torosların Yukarısı ERMENEK kitabı 14,5x 21,2 cm ebadında 160 sayfa. 53 yazı var, bunlardan 5’i şiir, diğerleri Ermenek ile ilgili köşe yazıları.

Durmuş Ali Özbek Bey, Ermenek ile ilgili sorunları, yapılması gerekenleri,  çözüm yollarını ve kimlerin katkı yapabileceğini yazmış.

Yazmış olduğu köşe yazılarında, okuyucuların katkılarına da yer vermiş. Aramızdan ayrılan ve yüreği yöremiz için çarpan Hulusi Soydal’a da yorumlarda yer vermesi takdire değer bir davranış.

Torsların Yukarısı ERMENEK’te geçmişten izler, günümüzde yapılanlar ve gelecekteki hayallerimizi okuyup yaşayabilirsiniz.

Köşe yazılarının başlıkları ilginç olduğu kadar, içerikleri de ilginç bir yöntem ve düşünce ile anlatılmış. Yazılarını yerine göre öyküleştirmiş, yerine göre de belgeleştirmiş. Örneğin, Torosların Saklı Kenti Ermenek, Diren Kara Lastik, Taş Ağırı Memleketim, Yusuf Gelmez mi Acaba?

Herkes “Kentsel Dönüşüm” derken D. Ali Özbek “Köysel Dönüşüm Gerekir mi? “ diyor ve köylerdeki eski yapılaşmanın günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini köyünde yaşayarak görüyor ve çözüm öneriyor. 

Gerçekten artık köy sokaklarında taşıma arcı olarak eşekler değil, traktörler ve otomobiller dolaşıyor ya da dolaşmak istiyorlar.  Dar sokaklarda yangın söndürme araçlarının bile girmediği/ girmekte zorlandığı biliniyor ve günün şartlarına göre köylerde yeni iskân planları yapılmasını öneriyor.

Torosların Yukarısı ERMENEK,  Durmuş Ali ÖZBEK’in ikinci kitabı, birinci kitabı ise geçen yıl yayınlanan Sbide Antik Kenti idi. Sbide Antik Kenti her yönü ile dolu dolu bir kitap. Bu kitapta ise yazarın çoğumuzun ilginç bulabileceği seçme köşe yazıları var.

Kitapseverlerin ve kültüre destek vermek isteyenlerin fiyatı 15,00 TL olan bu kitaptan birkaç tane alıp meraklı okuyuculara, yakınlarına hediye edebilirler.
Kültür için belirli fon ayırmak zorunda olan belediyelerimizin bu konuda ilgilenmeleri ve katkı sağlamaları beklenir. İş adamlarımızın da katkısı elbette beklenir. Karaman’da senede on kadar kitap çıkarılıyor ve yayınlanıyor. Yayınlanan bu kitapları Karamanlı iş adamları finase ediyor. Ermenek bunu duymalı ve görmeli diye düşünüyorum. 06.02.2017
Hasan ŞİMŞEK

Hiç yorum yok:

| Copyright © 2001 İzvit Haber
Yönetim
rekmobi_23424212482.html