404 | İzvit Haber İzvit Haber
Facebookta paylaş

TOROSLARIN YUKARISI ERMENEK KİTABI ÇIKTI

Emekli Öğretmen Durmuş Ali Özbek’in Sbide Antik Kenti – Yukarı Çağlar Kitabından sonra Torosların Yukarısı Ermenek kitabı KTB Sertifika No: 21941 ve ISBN: 978-605-66441-7-7 numarası ile 02 Şubat 2017 tarihinde Çimke Yayınlarından çıktı.
Ermenek’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak kitabın yazarı Durmuş Ali Özbek;
Turkuaz mavisinin Ermenek Baraj gölünde gerçek olduğunu göreceksiniz. Hele baraj gölü üzerinde oluşan pamuk yığını kar beyazı bulut yığınlarını bulunduğunuz rakımdan görünce, kendinizi sihirli fasulyelere tırmanarak gökyüzüne ulaşmış masal kahramanı olarak hissedeceksiniz. Bulutları gökyüzünde değil, kendi seviyenizden aşağılarda gördükçe uçuyormuş hissine kapılacaksınız.
Yumrutepe’ye tırmanıp; Ermenek’i, Taşeli Platosunu, yalçın kayalıkları buradan bir daha izlemelisin. Hele hele gün batımını Adıyaman Nemrut’a gidip izleyemedim diye hayıflanma, çünkü Yumrutepe’den günbatımı henüz keşfedilmedi. Bunu sen keşfetmelisin. Güneş’in yalçın kayalıkları kırmızı pastel renkleriyle boyayışını, Köristan Belinden kızıl rengiyle batışını, ana koynuna girişini izlemelisin ki; Ermenek’i sen anlatasın. Çünkü bizler daha anlatamadık, tanıtamadık, beyaz atlı prensimizin gelmesini ya da bizi bize anlatacak bir batılının gelmesini bekliyoruz.
Bu ara; Ermenek bağlarını ve yüzyıllık bağ evlerini görmeden, bir bağ evinde cevizli, fesleğen kokulu ‘batırma’sını tatmadan, bir elinle üzüme, bir elinle cevize uzanmadan, Ermenek’te cenneti yaşamadan ve hiçbir ahınız kalmadan buralardan ayrılmamalısın…” diyor.
Kitap İsteme Adresi:
Durmuş Ali Özbek
Dumlupınar Mh. Şehitlik Cd.
Özdemir Sk. Özbek Apt: No: 4 /
Selçuklu – KONYA
Tel: 0 535 544 97 67
       0 505 918 14 42

Hiç yorum yok:

| Copyright © 2001 İzvit Haber
Yönetim
rekmobi_23424212482.html