404 | İzvit Haber İzvit Haber
Facebookta paylaş

ARAZİLERİNDEN KANAL GEÇİYOR, ARAZİLERİNİ SULAYAMIYORLAR


Yukarı Çağlar Köyü, Finaz Mevkiinde Bulunan 1500 Dönüm Arazilerini Sulayamamaktan Şikâyetçiler.
Ermenek İlçesi Yukarı Çağlar Köyü, kendi arazilerinin içinden geçen Güneyyurt Sulama Kanalından, kanal altında bulunan Finaz ve Serper mevkiinde bulunan 1500 dönümlük arazilerini sulayamadıklarından şikayetçiler.
Yuakarı Çağlarlılar, Aşağı Çağlar, Yukarı Çağlar ve Yenimahalle arazilerinden geçerek Güneyyurt’a ulaşan kanaldan Aşağı Çağlar, Yenimahalle ve Yukarı Çağların bir kısım arazisinin sulanarak Güneyyur’ta ulaşan kanaldan 1500 dönümlük Finaz arazisini sulayamadıklarını ifade etmekteler. Bu kanal 1987 yılında planlanırken Yukarı Çağlar Köyünün Serper ve Finaz mevkiinin de ölçümlerinin yapıldığını ve projeye alındığını, ancak sonradan her nasılsa Serper ve Finaz mevkiinin kanal projesinden çıkartılmış olduğunu fark ettiklerini  belirttiler.
Projeden çıkartılmanın tamamen bir haksızlık olduğunu, kanalın altında bulunan 1500 dönümlük arazinin sulanmayışı hem köylü için, hem de memleket ekonomisi için büyük kayıp olduğunu söylemekteler. Diğer yandan kanal hem arazilerinden geçiyor, hem de arazilerini sulayamayışın 1970 lerde baraj önünde bulunan köylerin barajdan elektrik alamadıkları gibi büyük bir haksızlık olduğunu belirtiyorlar.
Yukarı Çağlarlılar, Güneyyurt Sulama Kanalı altında bulunan Serper ve Finaz mevkiinde bulunan 1500 dönüm arazinin sulanması için Ermenek Kaymakamı, Karaman Valiliği ve Karaman Milletvekillerinden yardım beklediklerini gerekirse 1987 yılı kanal projesinin incelenmesi yapılan haksızlığın giderilmesini beklediklerini ifade ediyorlar.



Haber: Durmuş Ali Özbek Foto: İrfan Ulvi Öztürk

Hiç yorum yok:

| Copyright © 2001 İzvit Haber
Yönetim
rekmobi_23424212482.html